Blogger Widgets

duminică, 11 martie 2018

Le chich c’est…freak



Oh là là là là là là!!! Ce ţi-e şi cu franţuzoaicele astea! Ce urâte! Ce şterse! Ce lipsite de strălucire! Ce plate! Ce sărace! Ar zice ale noastre cuconiţe, coniţe, fătuţe botoase, pieptoase, sprâncenate, acre, amare, paietate, încorsetate, dezgolite, dezbrăcate, bosumflate, aerate, dar mai ales bogate. Acum, fiecare înţelege ce vrea din bogăţia cuconetului stilat. 
                                 Sursa: https://www.instagram.com/p/Bf3nFCKBK6A/?hl=en&taken-by=emmanuellealt


Franţuzoaicele! Asta e! Este acel je ne sais quoi care lipseşte cu desăvârşire “stilatelor” noastre. Adică, nu tu o buză mai umflată, o geană împrumutată de la o fluturoaică moartă, un sân pompos şi curios, o paietă cât de mică care să încerce, doar să încerce, să acopere ce Eva acoperea cu frunza (pentru că “les silfides”-le noastre sunt nişte făpturi adamice, nu-i aşa, muşcând întruna din fructul adamic. Dar dacă se poate, fiind înconjurate de o hoardă de băloşi cu aere de Don Juan, ei nefiind decât nişte Don Quixoţi călărind nişte mârţoage italiene pentru care iubăreţele Eve şi-ar da jos chiar şi chiloţeii…Ah! Chiar şi-i dau jos! Offff…şi ce frig e afară. Nu le trage curentul?), o hăinuţă neapărat de brand şi o atitudine de bogătaşă aerată, scoborâtă din neamul cel mai “bazat” pentru care cei din jur sunt nişte săraci vai de mama lor, nişte fraieri care le urmăresc pe Insta şi pe Snap, muşcându-şi unghiile până în carne de pizmă şi ciudă. Iar sărăcuţele alea de la Vogue-ul franţuzesc…ah, nişte urâte,  dragă. Adică, uită-te şi tu! Imbrăcate în halul ăsta? Să nu fie şi ele mai “pă sex” cum ar zice cucoana de la cea mai stilată emisiune… Adica mai “pă vândute”.

Dar dacă te uiţi mai atentă la ele, ţaţo, vei constata că, de fapt, franţuzoaicele alea afurisite sunt nişte tipe foarte à la mode. Hei! Hei! Adică, ţiţi, femei cu care eu mă pot identifica, pe care le pot copia, cu defecte, naturale, NORMALE. Au acel tip de eleganţă fără eforturi, iar dacă ai avea nişte noţiuni de bază cu privire la ce înseamnă stil, ai şti că simplicitatea si subtilitatea sunt elementele cheie a ceea ce e chic şi glamour. Nu prea e stilul nostru, n’est pas? Să reuşeşti să ai un stil personal înseamnă să te îmbraci potrivit corpului tău şi să ştii exact ce îţi flatează corpul. Ar trebui să ştii unde să se termine mânecile, cât de scurtă să fie fusta, în funcţie de înălţime şi pantofi, ce geantă să porţi astfel încât ţinuta ta să fie proporţionată.  Cred că aici aş folosi cuvântul “exerciţiu” – antrenează-ţi ochiul astfel încât să devină a doua ta natură. Si memorează două reguli de aur: lung şi larg, nu scurt şi strâmt; iar cu cât este tivul mai sus, cu atât tocul este mai jos. 
Probabil că româncele ar fi surprinse să constate că banii nu reprezintă răspunsul la tot. In cuvinte puţine: mai scump nu înseamnă mai bine! (Dacă această postare ar fi o piesă de teatru, aici aş introduce râsete.) Tipele alea plictisitoare, în blugi şi cu cizme Isabel Marant ştiu să mixeze haine de la H&M cu branduri de lux, întotdeauna reuşind nişte combinaţii să te lase cu gura căscată. Ale mele surate… numai de la scumpuţ în sus discută. Tricoul de la H&M? Ce e aia? Gucci all the way! Dacă eşti obsedată de apariţie, acest lucru se vede iar atitudinea ta arată rău. Bineînţeles că este important să îţi pese de porţi, dar ar trebui să uiţi de ţinută în momentul în care ai ieşit din dressing. Si, pariziencelor de weekend, nu uitaţi: cui îi plac păsărelele vulgare? Poate doar unor cuci frustraţi incapabili să ia o decizie mai acătării! Si încă un lucru pe care ar trebui să îl aveţi în vedere: la classe! Hmmm…mă uitai aseară la ştiri şi văzui că a avut loc un mare congres pe plaiurile noastre. Oh là là! Ingrămădeală mare, mon cher,  multe femei grăsuţe, îmbrăcate în nişte costume oribile, deasupra genunchilor că de, dacă ai nişte genunchi de bebeluş durduliu, de ce să nu îi arăţi, cu nişte freze făcute probabil de vreo cunoştinţă care a descoperit că ştie să pună bigudiuri. Si mă gândesc că toate muieruştile alea au ajuns acolo, la congres, pentru că au fost şi ele nişte vampe la vremea lor, se îmbrăcau “cum trebuie”, pozau “à la cea cu vino-n coa'”, vorbeau cum trebuie şi cu cine trebuie şi uite, dragă, sunt cocoţate pe un tron lat şi îmi influeţează mie viaţa. In rău! Hmmm, dar nu sunt în reviste de modă. Unde ar vrea ele! Pas!  Prevăd un viitor superb pentru toate cuconiţele tinerele la modă, un viitor fulminant pentru părul măciucă, taioare care pleznesc pe mijloc (trăim pe picior mare, nu), 10 kile de fixativ,  5 tone de machiaj, 100 de tone de prostie la purtător şi un 1 milion de tone de aere. Si uite, aşa, se nasc influencerele noastre, o nouă specie de femei mortale plăcute de broscoi burtoşi, care vor prefera întotdeauna “scurtuţ” şi “silenţios”. Vive les sexy cocottes!


Până una alta, fotografia de mai sus rămâne preferata mea! Sunt Les Voguettes, în frunte cu Emmanuelle Alt, redactorul şef de la Vogue Franţa, una dintre cele mai puternice femei din modă. Ah… care are 51 de ani! O amărâtă, vai de ea! Dar să vă văd pe voi la 51! Plictisitoarelor! Şi plictisitelor!


Ah, bineînţeles, eu sunt o şovinistă. Dar, ma petite, vezi de-mi pasă! Pas du tout!

M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu