Blogger Widgets

miercuri, 22 iunie 2016

Vara asta e o pacoste…



Vara…Vara ar fi frumoasă dacă aş fi o şopârlă care să lenevească la soare, sorbind dintr-un pahar mare mare de aperol spritz, printr-un pai colorat, iar un jucător din echipa Spaniei să îmi facă vânt cu tricoul lui. De preferat Sergio Ramos. Dar nu sunt şopârlă, aproape că mă topesc, iar Ramos e sigur bosumflat după clipa magică de aseară şi, probabil, se va retrage într-o hacienda. Cu o hoardă de şopârle apetisante…

Dar cum să nu iubeşti vara? Parcă toţi sunt mai sociabili din iunie până în august, soare, bikini, o grămadă de petreceri, barbecues, prietenii, flip-flops şi oameni aproape goi. Ce nu e de iubit? Dacă mă întrebi pe mine…
1.      Părul creţ creţ creţ. Cât poate fi de enervant. Sigur creţele mă vor înţelege. Oricât l-aş întinde, de la lift până la maşină, deşi sunt iute de picior, s-a încreţit. Si s-a dus buna dispoziţie pe ziua respectivă. Sunt sigură că într-o altă viaţa prietena mea cea mai bună a fost Maria Antoaneta. Ne scărpinam împreună perucile cu un ac de tricotat.
2.      Insectele. Sunt o grămadă de nenorocite peste tot. De toate mărimile şi toate felurile, pregătite să te înţepe. Tânţarii sunt aceşti paraziţi enervanţi care te părăsesc în plină sesiune de scărpinături după ce şi-au atins obiectivele pe doi ani. Iar sprayul pentru tânţari miroase de mori. Nici măcar nu miroase ca un sconcs, ci e plin de chimicale care încearcă să îi ofere o “aromă” naturală. Si aproape că nu funcţionează. Aşa că eşti plin de muşcături de tânţari. Iadul pe pământ. Iar orice ţi-ar fi spus nu ştiu ce cucoană de la nu ştiu ce farmacie că nu ştiu ce ulei funcţionează, vă spun eu…nu funcţionează.
3.      Aerul condiţionat. Dacă eşti alergic la această “briză”, ai încurcat-o. Afară sunt 100 de grade iar înăuntru, de multe ori, eşti obligată să arăţi ca o recepţioneră de 70 de ani cu un cardigan pe spate să nu răceşti. Să nu vorbim despre ochi care aproape că ies din orbite, mari şi roşii ca ai unui crab. Pârlit de soare.
4.      Mirosurile. Vara totul miroase. Sau nespălaţii sau mirosurile oraşului doborât de căldură. Există tot timpul tot felul de arome misterioase de parcă ceva demonic s-ar coace în cuptorul lui Satan.
5.      Piscinele. Pline de mămici deprimate sau furioase cu plozi care urlă, pe când tu încerci să îţi croieşti cumva drum până la piscină, cu disperare dorind să eviţi să te uiţi la tipul cel gras cu nişte chiloţi prea mici sau la graţioasele care îşi fac selfie-uri în bazinul picilor.
6.      Dezbrăcaţii. Cireaşa de pe tort. Venirea vremii parcă creează o stare de război cu hainele. Ochii mei, de parcă nu e de ajuns că nu văd din cauza soarelui, că sunt roşii şi umflaţi de la aerul condiţionat, mai sunt agresaţi şi de burtoşii păroşi care ţin cu tot dinadinsul să se legene în soare. Iar când îi vezi şi pe la vreo terasă, ai un chef nebun să comanzi ceva. Un plici. Doi dintr-o lovitură. Un viespe şi o piele.
Ce mai încolo şi încoace? Vara este acest test nefericit, transpirat şi transpirant de anduranţă, o bătălie de două luni  în care încerci să rămâi “cool”. Dacă nu reuşeşti, nu îţi rămâne decât să visezi să fii o şopârlă lenevind la soare. Lângă Ramos.
Olé!
M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu