Blogger Widgets

vineri, 3 iulie 2015

Romanul purtătorului de nădragi, miop la orice vârstă…



Parafrazându-l pe Eliade, mă voi opri asupra acestui specimen “interesant”, un anume tip de neînfricat, şi îl voi toca mărunţel în anumite etape ale dezvoltării lui, de multe ori lipsită de armonie.  Nu am de gând să fiu drăguţă pentru că aceste tipuri de purtători de nădragi merită tot veninul. Dacă te recunoşti, foarte bine. Chiar aş vrea să mă displaci astfel încât sentimentul să fie reciproc. Reciprocitatea este  benefică.
Primul tip este cel al tinerelului care vrea să dovedească cu orice preţ că este mare, tare şi valabil. Se bagă în seamă şi reuşeşte de multe ori. Este şmecher, vrea să impresioneze lumea, este avid după informaţii despre anumite persoane potente, vrea să ajungă ca ele, vrea să stea la masă cu aceste persoane cu “greutate” şi într-o zi să ajungă la fel de “greu”. Acceptă ajutorul destul de uşor dar, mai târziu, nu recunoaşte că a fost ajutat. Este meritul lui în totalitate. Si îi cam place să se laude în faţa “amicilor” care, probabil, nu au avut parte de experienţe “interesante”. Obsesia este să deţină una gagică “bună” după care se uită toţi ceilalţi confraţi, salivând în secret. Nu deţine statut de “in a relationship” (e liber…daaaa daaaaa), dar nici nu poate să renunţe la bunăciune. Friends with benefits. Poate pentru că nu prea poate cuceri? Hmmmm…… Cruisin’ …cruisin’…dar, în final, ajunge tot acolo. Este miop în ciuda tinereţii debordante pentru că nu vede lucrurile cu adevărat importante şi nu percepe oamenii de calitate, ci numai nişte ciurucuri pe care vrea să le copieze.
Pe la 30 de ani vrea să se aşeze la casa lui, să se însoare într-o atmosferă de basm, într-o caleaşcă în formă de dovleac şi să trăiască fericit până la adânci bătrâneţe. Numai că socoteala din târg nu se potriveşte cu cea de acasă. Si  de multe ori îşi dă seama că mai vrea să burlăcească. Bine, e de înţeles cu atâtea tentaţii apetisante, delicios de golaşe, periculos de minore. Dar îl înţeleg mai ales că modelele de la Victoria’s Secret (care se presupune să aţâţe poftele oriunde, oricum şi oricând) joacă în cealaltă tabără (sper că aţi auzit că Miley Cyrus se iubeşte cu una dintre ele) şi ce le mai rămâne şi lor? Miopia loveşte puternic mai ales atunci când descoperă că soaţa nu este acea unică angelă pe care el credea că a ales-o. Si este dezamăgit şi lovit de soartă. Si de aici începe “problemuţa” spre care ne îndreptăm. Pe la vreo 40 de ani…
Bărbătoiul pe la 40 de ani este cel mai dezolant. Are, de obicei, poză de profil în care zâmbeşte galeş alături de nevastă şi copii, albume doar cu copiii, grătare, vacanţe, ce mai…se pare că trăieşte într-o lume feerică. Aparent. Problema este că a lovit criza vârstei care începe cu cifra în formă de scaun (ar putea să se aşeze şi să reflecteze) şi este de nestăpânit. Vrea să atragă tipesele mai tinerele, vrea să fie iubit şi adorat şi uită de nevestica care, de cele mai multe ori, e o tipă draguţă şi liniştită şi îl aşteaptă acasă şi, mai ales i-a făcut nişte copii frumoşi. Nu mai e vorba de miopie. Este chior de-a binelea. Se comportă ca un obsedat patentat căruia nici nu mai poţi să îi zâmbeşti pentru că va considera zâmbetul tău drept o invitaţie. Si îţi vine să îi tragi un polonic în moalele capului să se trezească la realitate şi să nu mai insiste, să se gudure sau să se linguşească.  Ii recomand ochelari cu fund de borcan sau, mai bine, o operaţie. Unde vrea el. Aş propune schimbarea creierului cât o măslină verde. Urgent.
Stiu, sunt o rea rea rea. Dar nu îmi pasă. Acestea sunt doar câteva tipologii de semeţi, bravi, cutezători şi temerari pe care i-am remarcat. Data viitoare despre noi, les femmes.
Vă salut neînfricată.
M.
P.S. Acum, recunosc, tremur un piculeţ la gândul că va trebui să îmi pun benzină singură, dar mă gândesc să achiziţionez o maşină electrică. Că tot sunt în “electric” mood…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu