Blogger Widgets

joi, 11 iunie 2015

Oportunist, oportunism, oportunitati….un mix de succes




Oportunistul este un tip special de individ care stie sa cada in picioare de fiecare data. Chiar daca poarta tocuri. Ihimmm…..Si tocmai acest oportunist cu tocuri este cel mai periculos pentru ca detine si nuri. Stiti voi, acele accesorii feminine fara de care unele surate nu ar avea niciun rost pe lumea aceasta. Dar ce inseamna a fi oportunist? A profita de orice ocazie, persoana, mijloc, fara a tine seama de niciun principiu. Cred, totusi, ca principiu e mult spus.

Tocmai realizai ca sunt atat de multi oportunisti… de toate felurile si toate culorile. Unii mai albi, altii mai negri. La cautatura si la port. Ar cam trebui sa isi schimbe cautatura (cateodata ochelarii de soare ajuta) si mai ales portul. Avand in vedere ca vara aceasta este o explozie de culoare. Dar, probabil, e cam greu sa isi schimbe naravul (cu parul nu are nicio problema pentru ca de aceea s-a inventat vopseaua) cand toata viata nu a facut altceva decat sa traga foloase de pe urma muncii altora, sa traga chiulul, sa puna bete in roate, sa se eschiveze mereu, sa joace rolul de victima batuta de soarta. Dar jocul oportunistului merita un Oscar pentru ca, in cele din urma, resuseste sa isi atinga obiectivele. Cat or fi ele de meschine si micute, micute, micute. Ca el sau ca ea. In cazul ei, tocurile valoreaza 0. Cat un balon de sapun. Sau un balon din guma de mestecat pe care l-a omorat cu un poc. Tocurile au ajutat-o doar sa tropaie. Dar macar ele, bietele, si-au facut datoria.

Oportunismul este o moda si e pe val. Iar daca este atat de à la mode, de ce sa nu se poarte si sa nu se profite de toate oportunitatile? Lumea vrea sa fie moderna si in pas cu timpurile. Si chiar se depun eforturi in acest sens. Si ce eforturi…Oh la la! Doar pentru a deveni cineva, iubit, cica, de toti si toate, invidiat de toti si toate. Adica, statutul acesta care ne omoara in fiecare zi cate un pic fara sa realizam ca, de fapt, toti sfarsim in acelasi loc, la fel de stramt si intunecos. Indiferent de oportunitati. Tot e intuneric.  Oricat de teribil suna! Iar lumea uita multe, dar nu uita cum i-ai facut sa se simta. Si tu, oportunistule/oportunisto, nu prea ai cu ce sa te lauzi. Pentru ca lumea simte doar furie, neputinta, frustrare si rusine. Furie ca nu poate sa iti spuna vreo doua sa le tii minte. Rusine ca face parte din aceeasi specie, cica inteligenta, ca tine.

In acest caz, eu vreau sa fiu un exemplu de faux pas. Pentru ca nu ma intereseaza iubirea altora pentru statutul meu (statut care isi are menirea doar intr-un loc anume), pentru ca nu vreau sa ma inconjur de lipitori, pentru ca nu vreau sa profit de oportunitati, pentru ca nu imi place litera O, pentru ca urasc superficialitatea si linguseala, pentru ca urasc prostia mascata de citate si discursuri desuete, pentru ca urasc ambitiile manate de interese marunte, pentru ca nu cred in poze cu mii de like-uri, pentru ca am o SINGURA VIATA care trebuie sa fie plina de OAMENI FRUMOSI LA SUFLET.

Gata. Am folosit prea mult  cuvantul “urasc” si nu e bine.

M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu