Blogger Widgets

joi, 31 decembrie 2020

2020...2021

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, este posibil să nu doriți să revizuiți evenimentele dureroase din 2020, acum când anul îşi ia rămas bun. De înţeles. Pandemia a lăsat o amprentă de neșters în fiecare aspect al vieții noastre. Am pierdut oameni dragi, prieteni. A modificat modul în care trăim, ne distrăm, cumpărăm și lucrăm. Băncile de alimente, autoizolarea, acoperirea feței, distanţarea socială și riscurile la care am fost supuşi au devenit parte din noul normal. Lucrul la distanță și oboseala orelor petrecute pe Zoom au devenit parte a vocabularului zilnic.

Dar, eu cred că oricât de dificil și provocator a fost anul acesta, avem întotdeauna puterea de a ne schimba, de a evolua și de a ne transforma. Există multe lucruri pe care 2020 ne-a învățat despre noi înșine, relațiile noastre, pasiunile și valorile noastre. Anul trecut, în decembrie 2019, când mi-am scris dorinţele pentru 2020, nu am avut doar speranță pentru un an nou, ci un deceniu nou, pentru mai multe amintiri, mai multe aventuri, mai multe călătorii! Cu toate acestea, 2020 avea alte planuri. Dar... din vremuri dificile vin lecții dure.

Mi-am dat seama că nu trebuie să îţi trăieşti viața așteptând momentul potrivit. Momentul potrivit pentru a schimba locul de muncă, a cumpăra acea casă sau a începe un nou hobby. Fă saltul, nu aştepta să treacă viața. Anul 2020 ne-a învățat că viața este scurtă. Pentru noi, acest lucru înseamnă să visăm astăzi și să facem saltul cu prima ocazie.



Sursa: arhiva personala

Este nevoie de întuneric pentru a exista lumină, așa că, fiind totul închis, anulat și luat de la noi, acest lucru  a răsplătit bucuria momentelor mici și fericite. Felul în care soarele strălucește prin frunzișul toamnei. Un moment liniștit de răgaz pentru a bea o cafea în faţa unei fereastre însorite. Să muşti dintr-un croissant proaspăt de la brutăria din colţ. Nu ne-am gândit prea mult la aceste lucruri în 2019, dar în 2020 au devenit momentele noastre de adevărată fericire. Și în 2021, imaginează-ți cât de incredibilă este emoția călătoriei, experimentării unei noi culturi, întâlnirii cu oameni noi și bifării experiențelor din lista ta, atunci când vom putea călători din nou.

A visa este diferit de a face și a spune ceva frumos este diferit de a arăta și de a fi acolo pentru persoanele la care țineţi sau pentru comunitatea voastră. Poate fi amuzant cât timpurile grele ne arată adevărul despre viață și despre oamenii din jurul nostru. Poate că apelurile video pe Zoom au fost o șansă de a ne reconecta cu prietenii din cealaltă parte a lumii sau poate am realizat că oamenii cu care am petrecut cel mai mult timp nu au adăugat nimic și nu ne-au inspirat.

Anul 2020 ne-a învățat că viața nu așteaptă pe nimeni, așa că de ce să pierdem ore preţioase făcând ceva de care nu suntem pasionaţi? Ar trebui să facem lucrurile care aprind un foc în inima noastră.

Anul acesta ne-a arătat cât timp putem avea. De aceea...inspiraţi ...expiraţi. A fi constrâns să trăieşti într-un spaţiu închis timp de săptămâni sau luni la un moment dat a necesitat creativitate și a relansat câteva hobby-uri vechi pentru a rămâne distrați. A apărut bula aglomerată a culturii și am fost răsplătiți cu ocazia de a ne crea spațiu și de a găsi o liniște rar oferită în viața modernă.

Nu există un timp mai bun ca acum să fim noi înşine. Când spun că puteţi deveni orice vreţi, este adevărat. Singura voastră limită sunteţi voi. Puteţi fi orice şi puteţi schimba cursul la 30, 40, 50, 60, 70 de ani. Vârsta este doar un număr! Principalul lucru este că nu puteţi fi totul. Dar, indiferent ce alegeţi să faceţi şi să fiţi, asiguraţi-vă că este alegerea VOASTRĂ și nu a părinților, partenerilor, familiei sau prietenilor.

Când ridicăm paharele și artificiile explodează pe cer, este important să recunoaștem simbolistica specială pe care o aduce Anul Nou. Mesajele de Anul Nou ar trebui să vorbească despre noi începuturi, dar trebuie să reprezinte şi un moment de reflecție.

Vă invit să încheiem acest an cu câteva lecții bune și să îl începem pe cel nou arătând că am învățat bine lecțiile trecutului.

Un An Nou este ca o carte goală, iar stiloul este în mâinile voastre. Este șansa voastră de a scrie o poveste frumoasă pentru voi.

 An Nou Fericit.

LA MULŢI ANI!

Mira #pierdutaprintrecuvinte

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu