Blogger Widgets

marți, 27 iunie 2017

J’aurais voulu être une vraie Française…



Dragelor, hai să vă povestesc despre franţuzoaice. Chiar îmi plac franţuzoaicele. Au ele ceva aşa special, diferit de restul frumuseţilor. Mai ales de restul frumuseţilor autohtone. In primul rând, franţuzoaicele iubesc bărbaţii. În Franța nu e niciun război între sexe. Francezii şi franţuzoiacele pur si simplu îşi doresc să fie împreună. Se bucură de compania celuilalt. Se războiesc. Discută. Flirtează. O franţuzoaică îţi va spune că un bărbat nu este o femeie.  El nu poate gândi ca tine. El nu poate “procesa” treburile ca tine. Aşa că nu ar trebui să încerci să îl transformi în ceea ce doreşti tu. Si să nu ai nicio aşteptare că el s-ar comporta la fel ca tine. De ce te-ai mai da peste cap  când există “finesse”? De ce te-ai mai da cu capul de pereţi să schimbi comportamentul partenerului când acest exerciţiu inutil provoacă doar stres?
Franţuzoaicelor le place să flirteze. Flirtul nu este ceva extraordinar în Franţa. Este, pur si simplu, esenţa societăţii franceze. Tinerele flirtează. Femeile în vârstă flirtează. Feministele flirtează. Ele ştiu să flirteze. Ale noastre habar nu au ce înseamnă flirt. Ele nu flirtează. Ele atacă, provoacă carnal, ieftin şi cu prost gust.
Franţuzoaicele sunt sexy. Stiu. Româncele sunt cele mai şi cele mai şi cele mai. Dar franţuzoaicele sunt sexy. Dacă înţelegi ce înseamnă sexy. Se ştie că o treime dintre franţuzoaice poartă lenjerie sexy pentru partenerii lor. La noi, majoritatea poartă chestii “sexy” pentru toată strada. Pe franţuzoaice trebuie să ştii să le cucereşti. La noi nu trebuie să depui eforturi prea mari pentru că mesajul este “suie-te pe mine”. Franţuzoaicele nu poartă push-up, ci dantelă. Ale noastre poartă numai “up”, deşi sunt mari maestre“down”, pantaloni scurţi din denim şi “iegări”, tocuri la 40 de grade pe piatră cubică şi vreo replică pe mână. Dar înţeleg. Ale noastre sunt mai mult EL EI, IU ES EI.Franţuzoaicele ştiu  ce înseamnă limită personală. Există o dorinţă, tres française, de a contempla sau accepta o experienţă care nu duce neapărat undeva, dar care este totuşi o parte esenţială şi necesară a iubirii, sexului şi de a fi uman.  Dacă nu ai văzut-o încă pe Catherine Deneuve în Belle dejour, îţi recomand o google-leală rapidă. Joacă rolul unei casnice frigide care decide să îşi petreacă după amiezile ca prostituată. Nu roşi şi nu mă judeca! Uită-te la film şi vei înţelege ce înseamnă cu adevărat sexy.
                                                                     Catherine Deneuve in Belle de jour

 

Franţuzoaicele urăsc regulile. In Franţa, regulile care se respectă sunt nescrise. Cele pe care le înveţi trâind într-o societate în care protocolul este susţinut de tradiţie. Noi nu avem protocol, dar avem tradiţie. În orice domeniu.
Franţuzoaicelor le place să trăiască. Sunt nişte “senzuale” profesioniste. Ele înţeleg că universul nu explodează fără atenţia lor constantă aşa că se bucură de viaţă. Ale noastre îşi doresc cu ardoare să fie în centrul atenţiei, te agresează vizual, se cred buricul pământului şi de prea multe ori sunt mai bărbate decât bărbaţii. Franţuzoaicele nu cinează cu telefoanele pe masă. Stiu să facă conversaţie. Cunosc lucrurile esenţiale: mâncarea bună, vinul minunat, întâlnirile fabuloase şi surprinzătoare. De aceea, totul este mai sexy în Franţa. Franţuzoaicele ştiu că viaţa înseamnă, de fapt, să te bucuri de plăcerile esenţiale.
Totul se rezumă la atitudine. Si la stil. Stilul este mai mult despre felul în care mixezi hainele, cum îţi deschizi poşeta, cum stai picor peste picior, mici lucruri care fac diferenţa. La franţuzoaice mai întâi vezi femeia şi doar apoi hainele. Si nu vei vedea etichetele şi brandurile. Fraţuzoaicelor le place să joace cartea intelectuală. Nu le place afişajul vulgar şi desuet.Senzualitatea lor vine din felul în care se mişcă şi vorbesc. Si le place să fie surprinse. Dar cel mai mult îmi place că stilul franţuzoaicelor are un fel de aroganţă. Franţuzoaicele au un mare respect faţă de ele. Ele ştiu ceea ce doresc să poarte, ignorând de multe ori tendinţele. Franţuzoaicele îmbrăcate în negru cu acel “mda, sunt sexy, dar am creier” este cea mai senzuală declaraţie de iubire faţă de propria persoană.
Voilà!
Bises!
M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu