Blogger Widgets

duminică, 1 februarie 2015

It's all about...cheerleading




Am stat pe ganduri daca sa scriu despre echipa de majorete a echipei de baschet CSM Oradea, dar, la urma urmei, de ce nu...
Pentru a intelege despre ce este vorba, hai sa vedem ce inseamna “cheerleading” (cateodata limba romana este neincapatoare pentru toate aceste cuvinte, asa ca pentru moment voi folosi termenul englezesc si nu “majoretat:)).
Cheerleading-ul este o activitate fizica, uneori, un sport competitiv, bazat pe coregrafii care variaza intre unu si trei minute. Acestea contin elemente de gimnastica, dans si acrobatii pentru antrena spectatorii de la evenimente si pentru a incuraja echipele sportive la jocuri si competitii sportive. Ok, am inteles partea de dans, dar celelalte lipsesc cu desavarsire. Si sa nu uitam ca “cheer up” inseamna “a incuraja”, “a insenina”, “a inveseli”. Dar, fetelor, mie nu reusiti sa-mi aduceti decat un zambet sarcastic pe buze si nicidecum o stare de “seninatate”. Si nu prea inteleg ce incurajati. Pentru ca nu faceti decat sa va scuturati nurii. Aveti aceeasi coreografie de doi ani, aceleasi miscari unduitoare (exclusiv din fund si sani), acelasi fundal sonor si aceleasi costumase (dar revin la asta mai incolo). Si ma incearca un sentiment cumplit de vinovatie sa o privesc pe cea mai tinara dintre voi (cati ani are? 14?) executand toate miscarile acelea la limita eroticului …uuuu…atat de “you can leave your hat on”… Nu pricep si pace. Am inteles ca vreti sa fiti diferite, ca vreti sa faceti altceva decat majoritatea echipelor de majorete, ca vreti sa fiti WOW. Dar sunteti BAU! Chiar nu v-ati plictisit sa maturati podeaua in chiloteii aceia minusculi? Ca mai mult sunteti pe jos decat in picioare. Ok, am vazut ca in coreografie ati inclus elemente de gimnastica – sfoara printre ele, dar e timpul sa treceti de la nivelul podea la nivelul vertical. Si miscarea aceea, cu pompoanele cand le aruncati, asa, “je m’en fiche”, e preferata mea. Serios!
Si acum costumasele minune (sa le zic minione?), cu chilotei care nu vor sa stea cum trebuie si unde trebuie si pace si cu bluzite cu o singura maneca (e cam risqué – nu stii niciodata cand iti joaca soarta feste si te trezesti pozand for free). As vrea sa considerati adjectivul “risqué” in ambele sensuri ;) Stiti, in general, la asemenea evenimente majoretele poarta chiloteii aceia gen pantalonasi scurti si nu ce purtati voi. La fiecare meci am parte de o splendida radiografie a anatomiei feminine si chiar nu vreau delicii de genul asta. Dar, va dau un punct pentru ca ati renuntat la costumele acelea mov de cabaret-El Dorado-Life, cu boa din pene, strecurat printre picioare, din care sareau fulgii. Bietul om care sterge podeaua avea de lucru, nu gluma. Si mai erau si jucatorii care culegeau pene la inceputul reprizei a doua. Si ei ar trebui sa culeaga lauri si nu pene sau fulgi.
Asa ca, fetelor, dragutelor (chiar sunteti dragute), straduiti-va mai mult. Puteti. Si nu uitati ca este vorba de o competitie sportiva unde cuvantul la ordinea zilei este SPORTUL.Si ce sa va mai spun eu? AAA…chiar va multumesc ca ma “inveseliti” in stilul vostru pentru ca, din pacate, nu prea mai pot sa zambesc in timpul meciurilor deoarece echipa de baschet e in carje, la propriu si la figurat. Macar in pauze…

CHEERS!

M.

P.S. Daca vreti sa ma gadilati cu pompoanele, am abonament si stau chiar in fata voastra, zambind (pentru ca eu zambesc mereu) si privindu-va. Poate chiar m-ati observat pentru ca langa mine sta Andreea, un suporter infocat si galagios (sigur ati auzit-o) ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu