Blogger Widgets

miercuri, 11 februarie 2015

Asteptandu-l, totusi, pe Valentin, intr-o tinuta “memorabilia”…sau nu



Sunt convinsa ca vor fi voci care vor spune ca am o problema personala cu aceasta manifestare bombonistica care urmeaza sa aiba loc sambata, dar, credeti-ma, pe cuvant, ca nu imi pasa.

Pentru ca ma simt invadata de mormanul de plastic rosu si sclipitor (chiar am vazut ieri intr-un magazin de jucarii spre vanzare niste accesorii “jucause” destinate adultilor alaturi de papusa Elsa (daca nu stiti, Elsa este personajul din Frozen, un film pentru copii). Oare ce era gresit in imaginea respectiva? Tot! Si de vina e Valentine’s Day. Asa ca, domnita moderna, ca sa nu te integrezi si tu in decorul somptuos si cremos, à la grand luxe-kitsch (totusi, fara influentele lui Jeremy Scott care e fun, la urma urmei), pot sa iti sugerez cateva lucruri de bun simt? Uite:

1.       Nu vreau sa te vad cu o fustita/rochita extrem de scurta si mulata pe un corp scund si “bine facut” (trebuie sa fiu politically correct, nu? ;) ). Stiu, e nedrept, dar nu toata lumea a fost binecuvantata cu un corp à la Giselle Bundchen.

2.       Nu vreau sa te vad in pantalonasi scurti de blugi, cu ciorapei luciosi, culoarea piciorului pe dedesubt. E grotesc, crede-ma. Stiu, imi vei spune ca atragi multe priviri din partea celuilalt sex, dar daca ai un minim de respect fata de propria persoana, tinuta aceasta este un mare NO NO.

3.       Nu vreau sa te vad in tinute de firma care arata ca un sac pe tine. Poti sa te imbraci cu un tricou care costa 10 lei, dar daca ai atitudinea potrivita, acel tricou va arata de milioane.

4.       Nu vreau sa te vad leganandu-te pe niste tocuri imposibile in bataia brizei de februarie. A merge pe tocuri e o arta cateodata si daca nu esti Sarah Jessica Parker, stiletto nu e pentru tine.

5.       Nu vreau sa-ti vad picioarele dezgolite pana la fundic. In primul rand trebuie sa ai picioare frumoase ca sa le arati.

6.       Nu vreau sa-ti vad buricul (desi se poarta midriff tops) cand tu nu ai talie.

7.       Nu vreau sa-ti vad sanii explodand dintr-un decolteu neincapator pentru ca nu suntem la o petrecere Playboy si sigur nu e niciun scouter prin preajma care sa te aduca pe culmile gloriei. Decat daca te crezi clona lui Paris Hilton…sic.

8.       Nu vreau sa te vad toata in piele, fioroasa si botoasa, de parca ai vrea sa ne bati pe toti (pe toate, mai ales)

9.       Nu vreau sa te vad reiterand magia bradului de Craciun, impopotonata cu tot felul de decoratiuni care mai de care mai masive si lucioase. Stii, Coco Chanel zicea: 'Simplicity is the keynote of all true elegance.' Si stiu ca iti place Chanel…fals sau veritabil.


OK. STOP! Am scris aici o gramada de nu vreau. Si lumea va crede ca, la urma urmei, sunt invidioasa pe aceste “glamorous ladies” pentru ca le critic mereu. FALS!! Nu pot sa invidiez persoane care la varsta lor se comporta ca niste dame de prost gust, frustrate si chinuite sa atraga atentia tuturor. Dar, probabil, au o scuza, Azi, ne dorim cu ardoare sa fim iubite/iubiti de toti, de prieteni adevarati/prieteni falsi, cunoscuti/necunoscuti, Valentini/Valentine etc.


Acestea fiind spuse, nu imi ramane decat sa il astept pe Dragobete, sa imi fure o sarutare, pe 24 februarie, intr-o noapte magica, doar mie, asa cum sunt eu, pur si simplu eu.


M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu