Blogger Widgets

luni, 10 aprilie 2017

Femeia după 35 de ani …




Intr-o zi, eram într-o cabină de probă şi fără să vreau am auzit un dialog între o mamă şi o fiică. Mi-am dat seama că mama încerca haine, biata de ea, iar fiica îi spunea întruna că  “la vârsta ta nu ar trebui să porţi asta. Eşti prea bătrână” A început să mă roadă curiozitatea şi am vrut să o văd şi eu pe doamna care nu mai trebuia să poarte anumite haine. Nu avea mai mult de 45 de ani. Odrasla era o mucoasă de vreo 16 ani, înţepată şi plină de aere. Dacă mai aud o singură dată chestia asta cu “la vârsta ta”, jur că voi avea o reacţie acidă. Cum adică “la vârsta ta”? Dar ce haine ar trebui să poarte la 45 de ani? Să îşi pună batic pe cap, să poarte doar pantofi ortopedici, să poarte doar haine ponosite şi terne, să nu atragă atenţia pentru că aceasta este destinată excluviv vouă?Aceasta este o chestiune foarte românească. Pentru că noi avem acest talent fantastic de a ne descotorosi de oameni cu o uşurinţă revoltătoare. Pentru noi, dragii de noi, femeia după 35 de ani este o femeie bătrână, aproape moartă – o chestiune pantagruelic de cretină impusă de societate. 


După 35 de ani ar trebui să te ascunzi într-o scorbură, să nu mai respiri, să nu deranjezi puberii şi fandositele de 20 de ani (care, fie vorba între noi, se chinuie să arate mai mature, mai sexy, mai bătrâne. Na, am spus-o! Vă place? B Ă T R Â N E) Personal mă oripilează gândirea aceasta de Ev Mediu. Mândrelor, vă spun eu! Viaţa începe după 30 de ani. Ajungi să te cunoşti, pe tine, îţi cunoşti corpul, ştii mai bine ce vrei şi ce nu vrei. Nu mai accepţi toate tâmpeniile pe care le-ai acceptat la 20. Nu mai accepţi toţi idioţii pe care i-ai acceptat până atunci. Nu mai ai nevoie de o hoardă de prieteni, ci doar de câţiva care ştii că îţi vor fi alături la bine şi la greu. Iar în ceea ce priveşte hainele, pupeze necoapte, ar trebui să ştiţi că există o diferenţă între erotism şi vulgar. Acum ar trebui să aplaud ca o focă sexy gândindu-mă la ipostazele în care vă văd pe voi la 15, 18, 20 sau 25 de ani. Ei bine, pas! Mie mi se pare, şi este o părere absolut personală, că voi arătaţi cam prea…porno. Vreţi cu tot dinadinsul să cuceriţi, nu să fiţi cucerite, să atrageţi atenţia doar asupra unui trup care, peste câţiva ani, va deveni cea mai mare provocare a voastră, neascultător şi obraznic de cele mai multe ori. Cunosc DOAMNE care au peste 40 de ani, peste 50 de ani, peste 60 de ani care arată fenomenal. O ştiu pe mama de o viaţă. A purtat mereu tocuri şi rochii vaporoase, la 20, la 30, la 40, la 50, la 60 de ani. Nu este mov în cap şi nu are freză creaţă gen cocoş. Mama, deşi are o vârstă, nu are prejudecăţi şi idei din secolul 19, nu judecă şi nu consideră că ar trebui să se închidă în casă doar pentru că are o vârstă, doi nepoţi şi rolul ei în societate s-a încheiat. Merge cu bicicleta, e activă pe Facebook, poartă ruj roşu şi are unghii roşii. Si e chic! Iar tata o adoră şi îi place să o ducă la coafor şi chiar să stea în faţa coaforului să o aştepte! Uite aşa! Ia să vedem dacă veţi fi şi voi la fel sau dacă veţi reuşi şi voi să găsiţi pe cineva care să vă iubească, dar mai ales, să vă respecte când veţi fi, cum ziceţi voi, bătrâne !


Ladies, sunteţi şi veţi fi frumoase la orice vârstă! Continuaţi să zâmbiţi şi să fiţi cuceritoare! Vârsta este doar un număr!
M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu