Blogger Widgets

sâmbătă, 20 august 2016

Ipocriţi în pantaloni…



Tocmai am văzut o poză pe Facebook cu o tipesă cu buze buze buze. Citind comentariile de la postarea respectivă, am simţit o greaţă “deosebită” văzând că cei care se dovedesc cei mai critici şi mai acuzatori sunt bărbaţii. 


Pardon? Ia mai scutiţi-mă cu pretenţiile voastre de castitate şi cucernicie! Când comentaţi vreţi să fiţi nişte “băieţi bine crescuţi de mămica” care apreciază frumosul, bunătatea, frumuseţea interioară şi alte baliverne născocite de nişte feministe aprige şi misogini patentaţi. Dar când apare vreo plasticată, vi se văd doar ochii care cresc în orbite ca la nişte lei care şi-au prins prada în ochean, salivaţi amarnic şi va daţi de ceasul morţii ca fata cea “pieptoasă, buzată şi gherată” să vă arunce o ocheadă. Vouă sau arsenalului (mă refer la device-uri) de care dispuneţi. Dar o judecaţi. Lăsaţi-ne pe noi să o judecăm. Lăsaţi-ne pe noi să ne roadă pizma. Voi ar trebui să tăceţi. Pentru eternitate. Pentru că fetele şi femeile acestea fac ce fac doar din disperarea de a avea o hoardă de admiratori tâmpi, din dorinţa de a plăcea la cât mai mulţi tigrişori de la circul ororilor. Pozele lor abundă de like-uri de la voi, mai însuraţi, mai liberi sau “în relaţii deschise” (poftim traducere), deşi voi vreţi să fiţi cu tot dinadinsul nişte tipi cool, minunaţi, iubitori de frumos. Să nu crâcniţi acum că nu vă plac. Vă plac buzişoarele ca nişte “supape”, sânii ca niste pepeni roşii de 10 kile. Vă plac pozele de profil botoase, pozele făcute cu selfie-stick, purtând ochelari Ray-Ban mai mari decât feţişoara lor,  iar când domnişoara mai postează vreo poză de la mare, piscină, sală sau dintr-o cabină de probă, începeţi să aveţi şi voi imaginaţie. Pentru că, în rest, sunteţi ca nişte duhuri prinse într-o capcană a micimii de toate felurile. Fătuţele şi cucoanele astea sunt doar nişte Kardashiane din lumea a treia, iar voi, purtători de nădragi, să nu îndrăzniţi să vă visaţi Kanye. Nu îi ajungeţi nici până la piciorul broaştei, cu toată prostia, nebunia şi micimea care îl definesc. Aşa că nu mai fiţi ipocriţi şi nu le mai tocaţi pe bietele aspirante care se chinuie şi se jertfesc pe altarul Afroditei pentru voi care tânjiţi în secret să deveniţi Ares, Dyonisos, Hermes sau Poseidon. Din păcate, sunteţi blestemaţi să rămâneţi nişte Hefaistos în miniatură.

Iar tu, fată dragă, ma înspăimânţi ca la 20 de ani apelezi la tot felul de intervenţii, care mai de care mai brutale, doar pentru a fi mai mare, mai plină, mai comună, mai la fel ca toate. Iartă-mă, eu îmi permit să comentez sub apanajul vanităţii şi cum ar spune unii, al invidiei. Ha! Nu sunt împotriva operaţiilor estetice pentru a corecta anumite defecte, a ascunde DISCRET urme ale vârstei. Nu sunt împotriva unei îngrijiri personale atente. Sunt adepta masajelor şi a tratamentelor faciale. Cred cu tărie că sportul te ajută să lupţi cu anii. Continui să cred că lupta cu propriul corp este cea mai grea şi trebuie dusă doar de tine, dragă fată, şi nu de nişte fierari în Ferrari.

M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu