Blogger Widgets

miercuri, 1 aprilie 2015

Pacaleala din fiecare zi...



Darlings, azi ma incearca un sentiment cumplit de pacaleala si nu pentru ca e Pacalici, ci pentru ca ma simt ca un Pacalici.Oare de ce?

1.      Pentru ca in fiecare dimineata ma trezesc cu senzatia ca traiesc o mare pacaleala datorita faptului ca nu stiu cam pe unde sa o apuc sa nu fiu prinsa in mrejele traficului urban. De, procesul de reinnoire a orasului isi reclama partea cuvenita de nervi urbani care in curand vor atinge varful obeliscului despre care se vorbeste cu atata ardoare.

2.      Pentru ca ma simt trasa pe sfoara de fiecare data cand merg (plimb e prea mult) pe Republicii unde piatra cubica imi strica varfurile si tocurile pantofilor, unde cutiile acelea enorme sunt  de fapt cosuri de gunoi si unde nu gasesti un magazin mai de Doamne ajuta.

3.      Pentru ca pacaleala va atinge cote pantagruelice cand voi vedea/daca voi vedea cladirile “renovate” pe Republicii. Mi-a soptit o vrabioara la ceas de seara ca se vorbeste de un proiect de renovare a cladirilor de pe Strada Republicii, iar cei care locuiesc in zona trebuie sa contribuie cu sume considerabile de bani. Iar daca nu dispui de sumele respective, ti se va da o locuinta sociala. Asa, ca sa te inveti minte ca ai locuit prea mult in buricul targului si sa vezi si tu ce inseamna sa stai la bloc. Cumplit si mi se pare ca suna atat de cunoscut…dar ATUNCI se daramau cladiri ca sa se construiasca blocuri maiestuoase, simboluri ale “global village-ului”. Acum ti se da o locuinta sociala. Nu vreau sa ma gandesc la doamne si domni in varsta care locuiesc acolo de o viata, doamne si domni in adevaratul inteles al cuvantului, care traiesc din pensie si care poate isi vor petrece ultimii ani incercand sa se adapteze la conditiile create de urmasii lor. Adica noi, astia care incercam sa ne lasam amprentele personale asupra urbei in incercarea de a deveni demni urmasi de-ai lui Decebal. Si Traian, dar in loc de columna vom avea obelisc. Dar hai sa ii mutam si in locul lor sa aducem niste mutre imbogatite peste noapte care, oricum, detin jumatate din centru. Si poate ca asa se explica existenta in centrul nostru doar a magazinelor second-hand (sa fie vintage???), casino-ului, tonetelor dubioase de inghetata si a tot felul de “buticuri” à la mode. Ah, si Galeria de arta trebuie sa dispara din peisaj pentru ca nu preteaza cu acest mix de sofisticareala si modernitate.

4.      Pentru ca ochii ma pacalesc in incercarea de a parca. Oare sa fie doar parcari galbene si cele albe au disparut din acest oras? Mi s-a spus ca se incurajeaza folosirea mijloacelor de transport in comun. Ok. Le voi folosi atunci cand se vor inventa dusurile la purtator pentru ca in acest moment nu am chef sa fiu imbratisata de miasmele si odorurile din aceste vehicule. Asta e…am si eu aere care inca nu au fost atinse de fumul de la CET.

5.      Pentru ca oricat de mult mi-am repetat, NU ESTE O PACALEALA!


Va imbratisez cu drag de Pacalici. Si nu e o pacaleala.


M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu