Blogger Widgets

duminică, 18 februarie 2018

Să fii mamă...



Să fii mamă înseamnă mai mult decât să naşti un copil. Înseamnă să iubeşti un sufleţel înainte să-l vezi. Înseamnă să porţi şi să ai grijă de o viaţă complet dependentă de tine pentru supraviețuire. Înseamnă să oferi aer plămânilor din interiorul tău şi privire unor ochi care te vor vedea mereu ca fiind mami.  Înseamnă să îl înveţi să vorbească, să meargă și să alerge. Înseamnă să înveţi să-ți dai copilul unui străin care să îl învețe ceea ce tu nu poți uneori. Înseamnă să îţi vezi copilul plângând şi să nu ştii ce să faci, așa că stai pe podea, îl ţii în braţe și plângi alături de el. Îl înveţi să fie inteligent, capabil, amuzant și îi oferi tot sprijinul tău pentru a face lucruri minunate. Tu îi construieşti stima de sine, sprijinindu-i visele şi iubindu-l necondiţionat. Îl laşi să plece, lăsându-l să eșueze și îl înveţi cum să treacă peste eşecuri. 

Sursa: https://www.megapixl.com/mother-and-baby-symbol-illustration-51392320
A fi mamă este un dar de neimaginat pentru orice femeie care nu are un copil în viața ei. Este o conexiune de neegalat și insurmontabilă în orice formă sau altă relație. Este o iubire care crește mereu, o iubire care vrea mereu mai mult și mai bine. Eşti înspaimântată  că nu poți împiedica durerea, nedreptatea, suferința și, uneori, chiar moartea. Râzi la glume care nu sunt chiar amuzante, dar modul în care copilul tău le spune, le face hilare. Asculţi povești fără sfârşit. Eşti mereu disponibilă pentru "mama, uită-te la mine!" sau "mami, am nevoie de tine". E ca şi cum te îneci în cuvântul MAMA repetat la nesfârşit în încercările nenumărate de a-ţi atrage atenția. Dar mai înseamnă şi să fii rea și să înveți lecții dure, care te-au rănit atât de adânc încât vrei să plângi, dar trebuie să rămâi puternică şi hotărâtă.  Pentru că tu trebuie să fii puternică pentru copilul tău atunci când el e slab. Înseamnă să zâmbeşti când vrei să plângi.
Înseamnă să te uiţi printre fotografii și să îţi simți inima inundată de dragoste și fericire când vezi frumusețea, fericirea și viața din zâmbetul și ochii copilului tău. Înseamnă confuzie, greșeli, teritoriu neexplorat. Înseamnă să împleteşti părul fetiţei tale până când îţi amorţesc degetele, să te trezeşti devreme sâmbătă dimineaţa pentru că vrea să se strecoare în patul tău și să se apropie de inima ta. Iar când crezi că nu poate exista o zi mai proastă, este de ajuns o îmbrăţişare și de "mama te iubesc" și nu mai ai nevoie de nimic. Nu mai ai nevoie de nimic.
A fi mamă înseamnă un dar, o relaţie care nu se sfârşeşte niciodată şi o iubire care nu moare niciodată. Este cea mai mare iubire pe care o femeie o poate simţi şi cea mai bună parte din a fi femeie.  Aceasta este părerea unei femei. Atât.
M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu