Blogger Widgets

sâmbătă, 14 martie 2015

Lipitorile in tara lui Statut....



Numele lor aduce fiori: lipitorile. Lipitoarea este un vierme despre care s-a dovedit ştiinţific că aduce “fiori” de bine. Ramane de vazut, totusi, cat de buni sunt acesti fiori. Pentru ca acest vierme a devenit atat de popular si atat de des intalnit. Se lipeste de tine si sta acolo pana considera ca si-a facut treaba. Si dupa aceea te lasa fara sa spuna “multumesc" (tztztz…proasta crestere), in cautarea unei alte cuceriri, mai atragatoare si mai "cool". Dar cred ca tu ar trebui sa spui multumesc pentru ca, in sfarsit, ai scapat de acest vampir energetic care a supt din tine tot ce era mai bun.

Lipitorile se incadreaza in mai multe categorii:

1.      Cele nestiutoare si inocente la inceput dar care, treptat, acumuleaza si absorb cunostinte si informatii de la tine incat ajung sa si le asume. Si care uita cine erau inainte de acest proces de rebranduire. Nici nu isi mai aduc aminte de lipitoarea aceea mica, mica, mica, sfrijita, timida, cat un vierme de matase, dar care a devenit ditamai viermele, gras si infumurat,  lipitoarea aceea care ar fi facut orice sa te multumeasca doar doar ii vei arunca o privire, lipitoarea aceea care ti-ar fi dat luna de pe cer daca i-ai fi cerut-o.

2.      Cele versate si coapte care au nevoie de aceasta “lipeala” pentru a da si mai bine in lumea lipitorilor din prima categorie. Pentru ca, la urma urmei, treaba e sa se inconjoare de lipitori inferioare lor, care sa le dedice slove si imnuri si sa invete si ele sa acceada in lumea “superioara”.

3.      Si lipitorile supreme, the kings and queens ai speciei, care se lipesc de tine si fac ravagii. Ele sunt cele mai periculoase pentru ca nu iti dai seama cand te lasa fara vlaga, fara suflare, fara cuvinte. Si care sunt dovada suprema a lasitatii, rautatii si micimii sufletesti, nedorind sau refuzand cu obstinatie (oare aceste lipitori inteleg cuvantul?) sa te mai SALUTE, sa iti dea like la vreo poza (Facebook esti cel mai bun barometru al vanitatii personale) sau sa recunoasca vreodata ca te-au folosit sau, hai sa fim mai dulcegi, i-ai ajutat.



Si pentru ce? Oare pentru ce? Pentru ceva mic si banal, dar atat de otravitor. Se numeste STATUT. Pentru ca lipitorile doar asta isi doresc. Sa dea bine in lumea lui Statut, aceasta tara minuscula a vanitatii, a admiratiei si iubirii de sine. Si uita ca acele suprafete de care au stat lipite atata timp, acele suflete care le-au ajutat sa devina, oh, atat de mari si grase intr-o tara atat de mica si efemera, sunt, de fapt, PRIETENII ADEVARATI. Dar lipitorile, in periplul lor alunecos, nu isi doresc decat 5 secunde de celebritate alaturi de alte lipitori, mai mari sau mai mici, mai cool sau mai putin cool. Si cand ajung acolo, in varful acestei piramide a unei specii care se propaga cu o viteza uimitoare (mai ales printre lipitorile tinere) se cred imparatii acestei lumi fara sa isi dea seama ca e o lume falsa, cladita pe bule de simpatie si admiratie.

Si tie iti pasa pentru ca ai un suflet, pentru ca ai pus suflet, pentru ca te simti tradat, pentru ca esti uimit in fata acestui spectacol ieftin si desuet al rautatii si ambitiei de a deveni cineva “important”, invidiat si adulat de toti.


M.


P.S. Am fost intrebata aseara daca nu am o jena in a expune lucrurile atat de “crud”. Nu, nu am o jena si cred ca de aceea am o voce: sa o folosesc. Nu am cerut sa fiu iubita de toti, nu imi doresc acest lucru, eu am un statut, cel putin aici (cel de bloggerita – multumesc R.). Eu vreau sa fiu iubita doar de cateva persoane, sa fiu iubita putin dar BINE. Si aceasta postare va demonstra acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu