Blogger Widgets

vineri, 30 octombrie 2015

All Hallows’ Day Inc...



Mă simt ca un dovleac necopt în acest moment şi tare mă tem că voi fi trasformată în vreo “jane-o-lantern” de vreun detractor al acestei manifestări şugubeţe. Dar, cu bagheta mea supercalifragilisticexpialidocious şi mătura mea speedy needy le voi scăpa printre degete. Si oricum, ştiu că nu se vor supăra pe mine pentru că, de cele mai multe ori, sunt o candy mandy. Si îmi place Edgar Allan Poe. Come little children…Citeşte!
E Halloween! Aaaa…spun unii că e o altă “sărbătoare a americanilor”, că nu reprezintă nimic pentru ei, că e macabră, că nu vor să vadă la uşa lor nişte pici urlând “trick or treat” şi ei să se transforme în nişte vârcolaci adulţi care au fost deranjaţi de la Vocea României şi să îi înghită pe loc. Adevărul e că sunt nişte zgârciţi şi preferă să pape ei bomboanele! Si să înfulece dovleacul! Na, am spus-o!
Majoritatea argumentelor împotriva acestei manifestări sunt de natură religioasă. Noi suntem toţi atât de creştini, toţi suntem atât de prea cuvioşi, atât de cucernici, atât de “darnici”, atât de credincioşi! Si totul în numele sfinţilor. Pe care îi rostim şi îi invocăm atât de des. Fără să ştim, fără să gândim, fără să realizăm consecinţele unei asemenea blasfemii. Am auzit o mulţime de indivizi folosind “drac” şi “sfânt “ în aceeaşi propoziţie, pupeze care postesc (gândindu-se că postul reprezintă doar privarea de mâcare), dar în gândul lor doresc “cele bune” suratei care are picioare mai frumoase decât ele, dinozauri prea cucernici care merg la biserică în fiecare duminică, donând bani putrezi pentru îndreptarea progeniturii care a apucat-o pe calea spre pierzanie, preoţi cu gura spurcată, graşi şi strălucitori în veştmintele lor poleite, babe sclifosite cu priviri piezişe şi scrutătoare, fandosite cu fuste până în fund, aspirând la vreo poziţie în corul bisericii, biserici cu numele donatorilor scrijelite pe ziduri şi tot felul de gură cască.
Si, da, la noi toate sărbătorile sunt religioase, iar ziua naţională a României e în decembrie când e frig, mizerabil, toată lumea e în malluri şi, pe deasupra, e şi ziua mondială de combatere a SIDA!
Aşa că Halloween este, de fapt, o persiflare a macabrului şi ţine de fantastic şi misterios. Este doar o petrecere. Atât! Si participă cine vrea. Nu este obligatoriu să te “mânjeşti” pe faţă”, să te costumezi, să fii urât, să fii zombie, să fii monstru, să fii moartea, un dovleac, un dinte cariat sau o mâţă neagră. Poţi să fii doar tu. Trick or treat!
Va salut de pe mătură, cu mâţa pe umăr  şi nasul adulmecând o fiertură de haribo. In vecini. Pentru că eu nu gătesc…nici măcar haribo.
M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu